biszkopt-z-jagodami-3.jpg
| biszkopt-z-jagodami-3.jpg Rozmiar 11 KB |
Składniki:
* 3 jajka
* 1/2 szklanki cukru
* szczypta soli
* 1/2 szklanki mÄ…ki ziemniaczanej
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 1 łyżka mąki pszennej
* jagody
* 1 galaretka pomarańczowa
Przepis: Białka ubić ze szczyptą soli. Następnie dodać cukier i żółtka. Na koniec dodać obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Utrzeć na gładką masę.
Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec około 40 minut w temperaturze 175 stopni C na termoobiegu.
Po ostygnięciu ułożyć jagody i zalać galaretką. (Można użyć 2 galaretki - chodzi o ilość, a nie kolory.)
zanotowane.pldoc.pisz.plpdf.pisz.plklimatyzatory.htw.pl