biszkopt-z-jagodami-3.jpg

biszkopt-z-jagodami-3.jpg
Rozmiar 11 KB
Składniki:

* 3 jajka
* 1/2 szklanki cukru
* szczypta soli
* 1/2 szklanki mÄ…ki ziemniaczanej
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 1 łyżka mąki pszennej

* jagody
* 1 galaretka pomarańczowa

Przepis: Białka ubić ze szczyptą soli. Następnie dodać cukier i żółtka. Na koniec dodać obydwie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Utrzeć na gładką masę.

Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy i piec około 40 minut w temperaturze 175 stopni C na termoobiegu.

Po ostygnięciu ułożyć jagody i zalać galaretką. (Można użyć 2 galaretki - chodzi o ilość, a nie kolory.)
  • zanotowane.pl
  • doc.pisz.pl
  • pdf.pisz.pl
  • klimatyzatory.htw.pl

  •